Feelgood store

Jan de Jong Interieur is een inspirerende woonwinkel aan een drukke winkelstraat in hartje Leeuwarden. De veelomvattende collectie varieert van betaalbaar design tot de modern klassiekers en van mooie woonaccessoires tot leuke kadootjes. Elk item is met de grootste zorg geselecteerd, waardoor minder bekende merken goed tot hun recht komen naast de grote namen in de designwereld. Kortom, een collectie die voor uiteenlopende smaken en budgetten aantrekkelijk is.

Blog

1

Zonnig Milaan 2014

Elk jaar weer een must voor ons...Milaan, dit jaar zonnig en warm. Veel te zien, op de beurs, de zone Tortona, het Brera district , Lambrate en natuurlijk de winkels, La Rinascente, DePadova, Cassina etc... Overal lekker eten en een fantastische sfeer.

grut2liggend

Nieuw de Grut 2

De nieuwste loot aan de stam van SlowWood, de Grut 2. Een stevige tafel met een prachtig organisch gevormd blad en met een zachte zijkant-afwerking. Ook hebben we de Grut 1 ovaal opnieuw gefotografeerd...

joris

Nu te zien! | Expositie

Stadsgezichten is een (doorlopende) serie van Joris Kalma met foto’s van stedelijke omgevingen. Kenmerkend voor de serie zijn de heldere kleuren, de grafische settings en de mooie uitsneden. Kom kijken en genieten van het werk van deze jonge talentvolle fotograaf [ nu nog heel betaalbaar :-]

sussex1

Nu net binnen, prachtig!

Vorig jaar besteld en nu in de winkel, deze verfijnde elegante kasten van het Spaanse merk Punt Mobles. Mooie materialen mix, geanodiseerd aluminium, Walnoot en Eiken.

jan-de-jong-studio-fludd

Bijschaven

Zo, na maanden van gesprekken, schrijven, bijschaven, content maken, knippen en plakken in nauw overleg met de ontwerpers van O'Happens Media Opportunities is het zo ver...De nieuwe website...Favorieten van Christien, blog items, een goed gedocumenteerde lijst van merken, geschiedenis en ons manifest. De teerling is geworpen :-] 'Alea iacta est'

Lees verder over de mooie Wooden Crystals...

10

Mooie accessoires

Wij hebben weer fijne nieuwe spullen ingekocht, klassiekers, accessoires, jonge ontwerpen etc...Kom genieten van al dat moois!

25.pake-sytze

Trots

We hebben de accessoires & de Famylje collection van Pilat&Pilat toegevoegd aan onze collectie. We zijn bijzonder in onze nopjes dat we dit trotse Friese merk in de winkel hebben. Fantastisch afgewerkt, bezield, sfeervol en veel verschillende houtsoorten te kiezen.

12

Moderne klassiekers

Heel bewust kiezen we ervoor om te werken met Pastoe, bescheiden, puur en elegante eenvoud. Goed gemaakt, eindeloze mogelijkheden en prachtige lakkleuren & houtsoorten. We love it :-]

interieur-plus

Samenwerking

Wij werken vanuit onze disciplines vaak samen met de Friese architectenbureaus. Deze 'gearwurking' blijkt een versterking van wederzijdse kwaliteiten te zijn.

dyeing-studio

Tactiel & zacht

Claudy Jongstra is een internationaal gerenommeerd kunstenares die werkt met wol en vilt. Ze heeft haar eigen schaapskudde en maakt zelf haar verfmaterialen uit natuurlijke grondstoffen. Begonnen met het maken van stoffen voor de mode-industrie, maakt ze de laatste jaren steeds vaker grote autonome kunstwerken.

About us

slowwood

Christien and the things she loves :-]

#01

Deze lampen ontworpen door George Nelson in 1947 behoren tot de vaste collectie van het museum of Modern Art in New York. Sculpturale lampen die een prachtig diffuus licht geven. Made in the USA, nu bij ons in de winkel.

Bubble lamps

#02

Deze fauteuil is van Sebastian Herkner voor het Italiaanse Very Wood. Vorig jaar al gespot in Milaan :-] Wat een statement, vernieuwend en bovenal vakmanschap is meesterschap! Door Wallpaper uitgroepen tot "Best Product Design" van 2013! Terecht! [ Sttt, heel betaalbaar !]

Amazing & Awesome :-]

#03

Deze prachtige vaas heeft Thomas Bentzen drie jaar gekost om te ontwikkelen. De kleuren van de Elevated Vase -groen,grijs en roze- zijn ontleend aan de takken en bloemen die je erin zet. Het hout van de onderkant representeert de aarde. Opvolger van de Alvar Aalto vaas?

Slow Design | Muuto

#04

Van Eijk & Van der Lubbe werkten samen met glasblazers uit Guatemala tijdens dit eerste project van Imperfect Design in 2011. Inderdaad, imperfect maar is dat niet vaak juist prachtig & karaktervol?

Lokale ambachtstechnieken

#05

Deze iconische lamp is door Arne Jacobsen ontworpen in 1960 voor het SAS Royal Hotel te Kopenhagen. Klassiek, elegant en bij ons in de winkel.

AJ lamp 1960

#06

Don't leave me....Alone...Dit meeneem tafeltje van Hay is bijna altijd uitverkocht, vooral in de poeder-rose kleur.

New colors 2014

#07

Mooi! Geïnspireerd door de mobiles van Calder. Lampen serie uit 1951 door Bernard Schottlander. We hebben er lang op moeten wachten, de hele serie nu te zien!

Fan!

#08

Dit prachtig elegante ontwerp uit 2010 is van Damian Williamson voor Zanotta, verder geen commentaar ...

Elegant

#09

Design klassieker uit 1949... Super flexibel,transparant & heerlijk tijdloos. Ook fijn, heel betaalbaar!

In store now !

#10

Deze lampe Gras lamp werd in 1921 ontworpen door Bernard Albin Gras. Groot liefhebber van deze lamp was Le Corbusier. De lamp wordt zonder schroeven in elkaar gezet.

We love it!

#11

De lamp der lampen, de Artichoke, kostbaar en zeer gewild! 72 bladen koper, lichtbron vanuit geen enkele hoek zichtbaar. Do we need to say more?

Collectors item

#12

Lampe de Marseille, ontwerp uit 1954 van Le Corbusier. Pragmatisch, sober en bijzonder elegant. Wat een gaaf object!

Iconisch

#13

Charles en Ray Eames, een buitengewoon echtpaar, veel van de ontwerpen bij ons te zien, oa. de Plastic chair, Lounge Chair etc...

Klassiekers

#14

Sebastian Herkner heeft voor Classicon de elegante Bell table ontworpen, werkelijk een 'masterpiece', traditioneel en ambachtelijk gemaakt in Zuid-Duitsland.

Talentvol