De vloerkleden van Danskina

Hella Jongerius voor Danskina

Sinds 2013 is Hella Jongerius de nieuwe directeur Design. Haar frisse en innovatieve kijk is duidelijk herkenbaar in de nieuwe collectie vloerkleden van Danskina.
Jan de Jong toont met veel plezier een aantal vloerkleden in de winkel.
De Bold, Duotone en Multitone zijn gemaakt van 100 procent zuiver Nieuw-Zeelandse wol en zijn gemaakt door vaardige wevers uit India. Ze zijn dik, warm en tactiel en kenmerken zich alle drie door een aantrekkelijke onregelmatige structuur die voortvloeit uit de manier waarop ze zijn vervaardigd. Deze karpetten zijn een eerbetoon aan de schoonheid van eenvoud en imperfecties door handwerk en geven blijk van Danskina’s verbondenheid aan ontwerp, materiaalvernieuwing en vaardig vakmanschap.

Nieuw is het karpet Argali. Dit hoogwaardige kelimtapijt is handgeweven in speciale Tibetaanse Argaliwol, een wild schapenras dat voorkomt in het Himalaya-gebergte. Het garen is gesponnen door lokale wevers. De natuurlijke vervaagde kleuren en het onregelmatige karakter geven elk tapijt een individuele uitstraling. Iedere tapijt is voorzien van diverse details in het design, waaronder een met de hand geborduurd gedeelte van zijdegaren; een verwijzing naar een oude traditie om tapijten te repareren. Voor een decoratieve uitstraling zijn de franjes gevlochten, een methode die ook verwijst naar een oud gebruik in Nepal.
“Dit is een eigentijdse kijk op het kelimtapijt”, zegt Hella Jongerius over haar inspiratie. “Het behoudt de hoge kwaliteit van traditionele productie en bevat crispy, frisse details.” Het kleurrijke zijdegaren heeft het tapijt een licht en modern karakter.

De karpetten worden voornamelijk in Nederland, Duitsland, Schotland en India gemaakt.
danskina9
danskina1
danskina3
danskina5
danskina8
danskina11
danskina2
danskina10

Op: