inspiratie Blog

sale1

Buitenkansen:-)

Veel prachtige items voor zachte prijzen, kom gauw langs want onze zomeropruiming is gestart.
Kortingen van 20% tot 60%!

2

Herstoffeeractie Gelderland

Bent u nog steeds heel tevreden en blij met uw Gelderland bank, maar is de stof bijna af of aan vernieuwing toe? Bij aanschaf van een nieuwe hoes voor uw Gelderland bank of fauteuil verzorgt Gelderland een complete opknapbeurt en vernieuwt gratis het schuiminterieur. Het oude schuim wordt verwijderd en gaat terug naar de schuimleverancier. De onverwoestbare romp wordt zorgvuldig gecontroleerd, voorzien van nieuw schuim en daarna opnieuw gestoffeerd.

Deze actie betekent honderden euro's voordeel en de bank gaat vervolgens weer jarenlang mee. Hoe duurzaam is dat?
De actie loopt vanaf 15 juni tot 15 augustus 2019. U bent van harte welkom in de winkel om naar nieuwe stoffen te kijken voor uw vertrouwde Gelderlander:)

fermob-8

Joie de vivre!

De Franse tuinmeubelen uit de serie “Luxembourg” zijn oorspronkelijk ontworpen voor het schitterende park “Jardin du Luxembourg” in Parijs. Frédéric Sofia ontwierp de serie al in 1923. Inmiddels kun je wel spreken van een klassieker. We hebben weer nieuwe meubelen in nieuwe kleuren ingekocht voor de winkel. De mooiste combinaties zijn mogelijk.

skagerak-14

Puur en verfijnd uit Scandinavië, what else...

Skagerak is een Deens familiebedrijf, geworteld in Scandinavië en trots op hun historie. De visie van Skagerak past helemaal bij onze visie. Het gaat om het creëren van producten die een leven lang mee kunnen gaan. Er prachtig uitzien maar ook functioneel zijn. En bovendien mooi oud worden:-) Dit resulteert in een duurzaam en modern product. Passend in ieder interieur en passend bij elke leeftijd.
Wat wil je nog meer?!

sl3

Maak ruimte voor rust!

Na 120 jaar jaar wijzigen wij per 1 maart ons openingstijden, de winkel zal dan dinsdag gesloten zijn. De dinsdag wordt een Studio-dag waar wij aan ontwerp-en adviesopdrachten werken en inspiratiebezoeken kunnen doen op locatie.
Op deze manier maken we bewust meer tijd, ruimte en rust om met aandacht te werken aan onze prachtige opdrachten.

rex-1

Lichtvoetig en tijdloos

Niko Kralj is in de naoorlogse jaren een pionier op het gebied van industrieel ontwerpen. Helaas raakte de collectie van de Sloveense architect, mede door de burgeroorlog, in de vergetelheid. Gelukkig brengt Rex Kralj, een jonge Sloveense onderneming met passie voor design, de mooie moderne klassiekers terug op de markt.
Wij tonen in onze winkel veel van zijn ontwerpen. Ze zijn door hun eenvoud en lichtvoetigheid gemakkelijk in diverse interieurs toe te passen.

f8

"De verjaardag van de Spaanse stoel".

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de iconische Spanish Chair, brengt Fredericia een speciale editie van deze super mooie stoel uit in massief eiken met een prachtig olijfgroen tuigleren zitting en rug. Deze stoel is in 1958 ontworpen door Borge Mogensen.
In het archief van Mogensen vond Fredericia deze elegante en subtiele kleur. In die tijd een zeer geliefde kleur. Deze speciale editie is alleen verkrijgbaar in de periode van 19 september tot en met 31 december 2018. (Natuurlijk zijn er ook andere uitvoeringen leverbaar van de Spanish chair.)

Naast de Spanish Chair kunt u ook de prachtige schommelstoel J16 van Hans J. Wegener uit 1944 (!) van Fredericia bewonderen bij ons in de winkel.

grut2a

Grut 2 Stien

Slowwood komt met een nieuw model; een prachtige pure en organische kei-vorm (Stien = Fries voor steen)
Weer eens iets anders dan een rechthoekige, ovale of ronde tafel. Deze vorm voegt zich gemakkelijk & organisch in de ruimte. In onze winkel staat de Grut 2 Stien in essenhout.

montis2

Super zitcomfort uit Nederland!

Met veel plezier hebben we weer een aantal mooie items van Montis een plaats in onze winkel gegeven.
Het Nederlandse merk Montis behoeft nauwelijks introductie. Deze keer hebben we gekozen voor een nieuwe bank Daley, deze bank is heerlijk comfortabel en in vele opstellingen mogelijk. Samen met fauteuil Enzo een mooi geheel. En "last but absoluut not least” de good old “Charly”. Maar dan nu in een fluwelen stof en een zwart frame waardoor deze klassieker weer een heel eigentijds uiterlijk heeft.

tradition-8

Bijzonder design

“Craft meets art. Function meets form. Material meets potential.” Dit is de visie van het Noorse merk &Tradition. Noorse tradities worden vertaald in moderne en tijdloze ontwerpen. Een heel prachtig voorbeeld is de “Mayor Sofa van Arne Jacobsen uit 1939. Nog steeds een prachtige bank, door de vormgeving maar ook op door de manier waarop het is gemaakt.

verpan-1

Alweer een klassieker!

Verner Panton wordt gezien als een van Denemarkens invloedrijkste 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers. Panton (1926-1998) studeerde aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen voordat hij aan de slag ging bij de architectenpraktijk van Arne Jacobsen. In 1955 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op. Het merk Verpan heeft veel licenties van de ontwerpen van Verner Panton.
Panton was van mening dat we wel wat meer mogen durven en dat perfect design een combinatie is van kleur, vorm en materiaal. En dat het goed is om te zoeken naar ontwerpen met een intrinsieke waarde van zichzelf, eigen en tijdloos. Daar kunnen wij ons wel in vinden.
We hebben in de winkel de sprookjesachtig mooie lamp “Fun” met schelpenslingers en de elegante tijdloze stoel “serie 430” met een stoffering in nachtblauw fluweel...

illusion3

Gelderland, revisited.

De Illusion bank (905) is een heerlijke no-nonsense comfortabele bank. Een fijne bank om met de familie in weg te kruipen. We hebben deze bank opnieuw ingekocht. Deze keer in een bijzondere groene kleur, in de stof Linara. Linara is in ontzettend veel prachtige kleuren verkrijgbaar.

beak-5

Carl Hansen - puur vakmanschap - puur geluk

Carl Hansen heeft opnieuw een prachtig ontwerp uit 1951 van Ole Wanscher in productie genomen; "De Beak Chair".
Van de meubelen van Carl Hansen worden we echt heel blij. Ieder meubelstuk dat door Carl Hansen & Søn wordt gemaakt, weerspiegelt meer dan 100 jaar vakmanschap.

eyye-5

Onze "budgetbank" etcetera etcetera...

Eyye is een nieuwe Nederlands merk, een zusje van Design on Stock en een platform voor Dutch design. Wij hebben de bank "Etcetera" van studio Foorumi ingekocht als 4-zits bank in een no-nonsense stof. Kan natuurlijk ook in leer en in meerdere afmetingen. Een tijdloze en betaalbare bank.
Kom maar gauw kijken en zitten...of even liggen.

pilat-7

Fries vakmanschap

Tafel “Wybe” is het nieuwste model van het Friese merk Pilat & Pilat. Een mooi stukje vakmanschap. De naam Wybe komt van het wybertjes-patroon in het tafelblad. Het blad is helemaal gemaakt van massief hout en is geïnspireerd op klassiek inlegwerk.
Bij ons in de winkel staat deze prachtige tafel in een bijzondere uitvoering; walnoot met een zwart onderstel.

milaan-7

Groeten uit zonnig Milaan!

Elk jaar weer inspiratie opdoen in Milaan. De Salone internationale is een must voor ons. Zo veel te zien op de beurs, Rosanna Orlandi, het Brera district maar ook in de stad. Mooie winkels van onder andere DePadova, Cassina, Paul Smith etc... Hieronder een impressie:-)

styling4

Afmaken!

En dan is er een mooi huis, de meubelen zijn zorgvuldig uitgekozen maar toch blijft er een gevoel van "het is nog niet helemaal af". Het afmaken of stylen kunnen we je ook bieden bij Jan de Jong. Onze interieurstilist kan met het busje, vol met mooie spullen, voor komen rijden.

serif-1

Jan de Jong gaat in de elektronica :-)

Bijna nooit zie je in een woonreportage een televisie gefotografeerd. Dit inspireerde de ontwerpers, de gebroeders Ronan en Erwin Bouroullec, een vriendelijk en meer vrouwelijke tv te ontwerpen. De Serif TV voor Samsung is een prachtig, subtiel ontwerp. Een ontwerp dat perfect past in elk modern interieur en waar ook iedere vrouw blij van wordt!
De drie modellen zijn te zien en te koop bij ons. U krijgt dan een premium delivery & service van Samsung.
*(deze unieke tv's zijn maar bij een beperkt aantal geselecteerde dealers te koop)

koln-7

minimalisme versus uitbundig

Wat ons opviel aan deze editie van de internationale meubelbeurs in Keulen waren de prachtige en bijzondere kleurencombinaties. Combinaties van mooie, rijke materialen en stoffen. Gecompleteerd met mooie stillevens gaf een verzorgd geheel. We hebben weer zin in het nieuwe seizoen! Nieuwe items zijn al te koop in onze winkel:-)

thonet-3

Een succesverhaal zonder weerga en nu in onze winkel:-)

Het begon allemaal met een nieuwe techniek: het buigen van massief hout. Michael Thonet perfectioneerde deze kunst rond 1850 en maakte op die manier massaproductie mogelijk. Bovendien had de stoel een nieuw en eenvoudig design en was hij voor veel mensen betaalbaar. Door deze stoel veranderde de manier van inrichten revolutionair. Plotseling zagen woonkamers, restaurants en cafés er heel anders uit, minder zwaar en massief.
Een stoel van Thonet koop je voor je leven en het fijne is, van dit soort ambachtelijk gemaakte meubelen ga je steeds meer houden.