inspiratie Blog

anke-1

"De stilte van het licht"

Anke Roder is gefascineerd door licht, kleurwaarden en structuren. Ze heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met lichtobservaties in encaustiek, waarbij landschap en natuur haar grote inspiratiebronnen vormen.
Galerie de Vis uit Harlingen exposeert bij Jan de Jong met een aantal werken van Anke Roder, Krin Rinsema, Harrie Gerritz en Esther IJssels. Super mooi, wees welkom!

jan-9

Welkom om het werk van Jan de Bruin te bekijken (en te kopen).

We hebben onze 1ste etage verbouwd en opnieuw ingericht. Klap op de vuurpijl; een expositie van het werk van Jan de Bruin. In mijn ogen verrassend, poetisch, grafisch en sprankelend werk. Bijzonder hoe goed het past bij onze sfeer. Er zijn tekeningen en schilderijen in gemengde techniek en waarlijk hele mooie boeken met tekeningen/schetsen/overdenkingen.

Onderstaande tekst vinden we veelzeggend over het werk van Jan. Alles begint bij het tekenen. Het is de meest directe vorm van kunst. Hoofd en hand zijn niet gescheiden. Tekenen is vertrouwen. Vanuit de grootste vrijheid, zoals een vogel vliegt, zoek je je tijdelijke grenzen. Intuïtief, vooral niet sturen. Het enige wat je zeker weet is dat niets zeker is. Je kunt van stijl wisselen alsof het kledingstukken zijn.
http://www.jandebruin.net/weblog.html