Onze merken

Onze internationale collectie bestaat uit een kleurrijk aanbod, geselecteerd door ons voor u. Om optimaal op de hoogte te blijven bezoeken wij jaarlijks de internationale meubelbeurzen in Keulen, Milaan, Parijs en Kortrijk en houden natuurlijk de vakliteratuur bij. Criteria voor het collectioneren zijn intrinsieke kwaliteit, ambachtelijkheid, vernieuwing, verantwoorde productiewijze, eigen identiteit en een prijs/kwaliteitsverhouding die klopt.

Van het ambachtelijke en lokaal gemaakte Slowwood tot het internationaal vermaarde Vitra, wij staan voor een dynamische mix. Frivool of stoer, minimalistisch of uitbundig, u kunt bij ons in een gemoedelijke sfeer een keuze maken die bij uw gevoel past. En daar gaat het om.

A

Ay Illuminate

Het Nederlandse merk Ay Illuminate produceert handgemaakte hanglampen in verschillende landen in Azië en Afrika. De ontwerpers van Ay Illuminate laten zich inspireren door de natuur en de verschillende culturen van over de hele wereld, dit zie je terug in de organische vormen van de ontwerpen. Door nauw samen te werken met lokale ambachtslieden uit verschillende landen leren de ontwerpers de traditionele vaardigheden en natuurlijke materialen kennen. Op deze manier past Ay Illuminate de unieke schoonheid van verschillende technieken toe in hun collectie. een verfijnde en “licht” collectie.

More

B

Belux

Het Zwitserse BELUX ontwikkelt en produceert lampen voor openbare ruimtes en woonkamers. Onze favoriet is de Cloud lamp van de bekende Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry [1929]. Prachtig subtiel licht, tactiel en een akoestische lamp, wie wil dat nu niet ?!

More

D

Delta Light

Delta Light is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van verlichting voor keuken, tuin en badkamer, zakelijke verlichting en architecturale verlichting. De collectie van Delta Light wordt gekenmerkt door haar vernieuwende en exclusieve karakter en heeft al meerdere belangrijke designprijzen gewonnen. Wij werken graag samen met dit merk om sprankelende [& complexe] lichtplannen te realiseren. Super website heeft dit merk.

More

F

Flos

Do we need to say more? Zoveel klassiekers in deze collectie, de Parentesi, Taccia en natuurlijk ook onze favoriet de GloBall... Betaalbaar en fantastisch licht! Een buitengewone collectie!

More

G

Gubi

Wij hebben van het Deense Gubi de lampen en de prachtige handgemaakte tuigleren spiegels. Stuk voor stuk iconische stukken voor je interieur, elegant & tijdloos. We love it!

More

L

Lampe Gras

Wij zijn vanaf de [her] introductie onder de indruk van deze lampen serie, meteen opgenomen in onze familie :-] Tijdloos en zichtbaar mooi gemaakt.
De functionele, esthetische vormen van de lampen en met name de ontwerpen van de details, zoals die van de armen, haakjes en basis zijn werkelijk verbluffend en in 1921 zijn tijd ver vooruit. We love it :-]

More

Louis Poulsen

Prachtige iconische verlichtingsmerk met ontwerpen van Arne Jacobsen en Poul Henningsen. Van de AJ lamp tot de beroemde Artichoke, adembenemend!

More

Luceplan

De Costanza vloerlamp van dit merk is een echte jonge klassieker. Tijdloos, super fijn licht, elegant en past werkelijk in elk interieur. Een vaste waarde in onze collectie!

More

M

Modular

Met dit merk werken we graag samen voor [complexe] lichtplannen. Innovatief, prachtige armaturen, zowel inbouw als opbouw. De verkoop documentatie is legendarisch qua vormgeving...

More

Moooi

Wij hebben de Moooi verlichting bij ons in de winkel, de Random Light, Non Random etc... Inspirerende ontwerpen die impact creëren, perfect afgewerkt. Soms sprookjesachtig & lieflijk dan weer intimiderend & confronterend...Heracleum, we love it!

More

N

Nemo

Een prachtige collectie verlichting, klassiekers en recente ontwerpen. De heruitgave van de lampen Lampe de Marseille van Le Corbusier natuurlijk bij ons in de winkel. We love it!

More

S

Santa & Cole

Het Spaanse Santa & Cole is in 1985 opgericht. Ze werkt nauw samen met toonaangevende ontwerpers en architecten uit Barcelona en omstreken. Santa & Cole kijkt met veel respect naar nieuwe ontwikkelingen en visies van designers en naar de wereld waarin we leven. Elk armatuur kent een heel precies en lang ontwikkelingsproces. De filosofie luidt dan ook; ‘Not delighting in quantity but rather in quality.’

More

Secto

Deze prachtige feeërieke Finse lampen spreken voor zich... Sculpturaal!

More

T

Tonone

Ontwerper Anton de Groof ontwierp de Tonone Bolt collectie voor het merk Tonone, deze Tonone Bolt lampen zijn stoer en functioneel, met traditionele mechanica en ambachtelijk gereedschap.

More

Tradition

"We willen ons verbinden met de oude meesters, terwijl we ook ruimte willen geven aan nieuwe ontwerpers. We zien een verwantschap tussen de oude meesters, die avant -garde in hun tijd waren, en nieuwe ontwerpers in het creëren van iconen van nu ".

Martin Kornbek Hansen
oprichter van &Tradition

More

V

Verpan

Verpan is een Deens merk, zij hebben een groot deel van de licenties van de ontwerpen van Verner Panton verworven en produceren onder de naam Verpan een aantal prachtige ontwerpen van Verner Panton.
Verner Panton wordt gezien als een van Denemarkens invloedrijkste 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers.

More

Vertigo Bird

De lampen van Vertigo Bird [Slovenië] zijn beslist vernieuwend en hebben soms een a-typische vormentaal. Bij ons zijn de witte hanglampen in de etalage van Vertigo Bird, we love it!

More