Manifest

Slow Living spreekt een taal die we vergeten lijken te zijn. Het is simpel, het is puur, het raakt aan alle zintuigen. Kom weer thuis in je eigen huis, it’s time to take it slow. Een pleidooi voor langzaam leven en wonen in de praktijk.

Maak ruimte voor rust

Gewoon goed is echt genoeg. Het klinkt zo simpel, en dat is het eigenlijk ook, maar we lijken het vergeten te zijn. Onze wereld vol snelheid en prikkels vraagt steeds aandacht. We wisselen ervaringen, berichten én spullen met de snelheid van het licht. De ruimte ontbreekt. Ruimte voor rust, voor aandacht en voor verbeeldingskracht.

Bezieling brengen

Wegwerpen en opnieuw beginnen, lijkt het mantra vandaag. We zijn gewend geraakt aan zielloze, karakterloze en inwisselbare mode voor in huis - tegen een prijs die niet goed is voor mens en milieu. Maar zo is het niet bedoeld. Een stoel, een kussen, een theepot; die wissel je niet per seizoen. Laat je beroeren door alles om je heen, en koester het gelijkwaardig. Het zonnetje, een versgebakken brood, een mooie houten kruk: ook de spullen in je huis kun je bezielen.

Duurzaam kiezen

In de natuur is alles simpel, alles beweegt mee met de seizoenen. Slow Living gaat uit van de kracht van de natuur, daarin ligt inspiratie. De vanzelfsprekendheid, de schoonheid en het leven dat erin schuilt, kunnen we nooit evenaren. We kunnen er wel naar streven. Het is om ons heen, en het is gewoon goed.

Slow living gaat niet over snelle oplossingen. Wij zijn onderdeel van de natuur, van het ecosysteem, van de balans die daarin heerst. We kiezen voor ambachtelijk gemaakte meubels en (lokale) materialen, die we na gebruik kunnen opwaarderen naar een nieuwe bestemming. Slow living werkt vanuit ‘respectvol rentmeesterschap’. Duurzaam kiezen en circulair denken over materialen hoort daarbij. We voelen ons verantwoordelijk voor een leef-, woon- en werkomgeving die bijdraagt aan het welbevinden en geluk van mensen. Niet alleen vandaag maar ook morgen.

Zin voor de zintuigen

Thuis is een bijzondere plek. Neem je tijd om het precies zo te maken als jij het hebben wilt. Zodat je thuis kunt komen en los kunt laten, jezelf kunt zijn. Thuis is echt en analoog. In een goed interieur is het zintuiglijk op orde, het ruikt goed, het voelt goed, het klinkt goed, en het ziet er prettig uit.

Uitgesteld verlangen

Massief hout, steen, metaal, glas, natuurlijk linnen en vriendelijke verven. Pure materialen zijn niet alleen makkelijker op te nemen in de circulaire stroom, maar gaan ook lang mee. Pure materialen worden mooier met de tijd. De tijd mag er zijn en speelt mee; stof wordt zachter, hout verweert en steen slijt. Die sporen mogen er zijn, ze zorgen voor karakter en schoonheid.

Slow living staat voor lang genieten, van een even verrassend als tijdloos interieur. Wie kiest vanuit bezieling bouwt aan een stevige basis, een fundament dat staat als een huis. Eigenzinnige keuzes zorgen voor een persoonlijk en puur huis dat niet verveelt maar vervult.

Slow living neemt de tijd om het interieur te laten groeien. Soms gaat dat snel, soms duurt dat even. Kies vooral met heel je hart en je ziel, ga niet voor minder dan het beste voor jezelf en je huis. Er is niks mis met uitgesteld verlangen. Er is tijd.

It’s time to take it slow.