inspiratie Blog

sale1

Buitenkansen:-)

Veel prachtige items voor zachte prijzen, kom gauw langs want onze zomeropruiming is gestart.
Kortingen van 20% tot 60%!

2

Herstoffeeractie Gelderland

Bent u nog steeds heel tevreden en blij met uw Gelderland bank, maar is de stof bijna af of aan vernieuwing toe? Bij aanschaf van een nieuwe hoes voor uw Gelderland bank of fauteuil verzorgt Gelderland een complete opknapbeurt en vernieuwt gratis het schuiminterieur. Het oude schuim wordt verwijderd en gaat terug naar de schuimleverancier. De onverwoestbare romp wordt zorgvuldig gecontroleerd, voorzien van nieuw schuim en daarna opnieuw gestoffeerd.

Deze actie betekent honderden euro's voordeel en de bank gaat vervolgens weer jarenlang mee. Hoe duurzaam is dat?
De actie loopt vanaf 15 juni tot 15 augustus 2019. U bent van harte welkom in de winkel om naar nieuwe stoffen te kijken voor uw vertrouwde Gelderlander:)

fermob-8

Joie de vivre!

De Franse tuinmeubelen uit de serie “Luxembourg” zijn oorspronkelijk ontworpen voor het schitterende park “Jardin du Luxembourg” in Parijs. Frédéric Sofia ontwierp de serie al in 1923. Inmiddels kun je wel spreken van een klassieker. We hebben weer nieuwe meubelen in nieuwe kleuren ingekocht voor de winkel. De mooiste combinaties zijn mogelijk.

skagerak-14

Puur en verfijnd uit Scandinavië, what else...

Skagerak is een Deens familiebedrijf, geworteld in Scandinavië en trots op hun historie. De visie van Skagerak past helemaal bij onze visie. Het gaat om het creëren van producten die een leven lang mee kunnen gaan. Er prachtig uitzien maar ook functioneel zijn. En bovendien mooi oud worden:-) Dit resulteert in een duurzaam en modern product. Passend in ieder interieur en passend bij elke leeftijd.
Wat wil je nog meer?!

anke-1

"De stilte van het licht"

Anke Roder is gefascineerd door licht, kleurwaarden en structuren. Ze heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met lichtobservaties in encaustiek, waarbij landschap en natuur haar grote inspiratiebronnen vormen.
Galerie de Vis uit Harlingen exposeert bij Jan de Jong met een aantal werken van Anke Roder, Krin Rinsema, Harrie Gerritz en Esther IJssels. Super mooi, wees welkom!

sl3

Maak ruimte voor rust!

Na 120 jaar jaar wijzigen wij per 1 maart ons openingstijden, de winkel zal dan dinsdag gesloten zijn. De dinsdag wordt een Studio-dag waar wij aan ontwerp-en adviesopdrachten werken en inspiratiebezoeken kunnen doen op locatie.
Op deze manier maken we bewust meer tijd, ruimte en rust om met aandacht te werken aan onze prachtige opdrachten.

rex-1

Lichtvoetig en tijdloos

Niko Kralj is in de naoorlogse jaren een pionier op het gebied van industrieel ontwerpen. Helaas raakte de collectie van de Sloveense architect, mede door de burgeroorlog, in de vergetelheid. Gelukkig brengt Rex Kralj, een jonge Sloveense onderneming met passie voor design, de mooie moderne klassiekers terug op de markt.
Wij tonen in onze winkel veel van zijn ontwerpen. Ze zijn door hun eenvoud en lichtvoetigheid gemakkelijk in diverse interieurs toe te passen.

nieuws-2

Als je het leuk vindt om op de hoogte te worden gehouden, klik dan op onderstaande link. Dan voegen we je toe aan onze mailinglijst.

Aanmelden nieuwsbrief

fb4

Vanaf nu verkrijgbaar, de nieuwe stalenkaarten liggen voor u klaar in de winkel.

(Klik op de link voor inspiratie:-)

studio

Interieur ontwerp: Studio Slow

Wij werken voor architectenbureaus, particuliere -en zakelijke opdrachtgevers. Elke opdracht, hoe groot of klein ook krijgt onze maximale betrokkenheid & aandacht.
Disciplines zijn:
Interieurontwerp - Kleur- en materiaaladvies - Verlichtingsplan - Ontwerp maatwerk - Badkamer- en keukenontwerp - Begeleiding verbouw en nieuwbouw - Styling en fotografie - Identity, grafische vormgeving
Check the site voor gerealiseerde concepten & projecten!
https://www.studioslow.nl/

nani21

Vreugdevolle vloerkleden uit Barcelona

Sinds 1987 ontwerpt Nani Marquina prachtige, visueel sterke en verrassende karpetten waar wij blij van worden. Een vloerkleed is haast onmisbaar in het interieur. Het brengt samenhang, geborgenheid, kleur, akoestische en estetische meerwaarde. De Nanimarquina karpetten worden allemaal handgemaakt, zijn duurzaam en hebben een eco-label.
Wat wil je nog meer...we hebben weer een aantal nieuwe ontwerpen ingekocht!

1

It's the most wonderful time of the year!

Prachtig puur Japans of Deens servies, kandelaars, kaarsen en andere verwennerijen in deze donkere dagen.
Wees welkom!

f8

"De verjaardag van de Spaanse stoel".

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de iconische Spanish Chair, brengt Fredericia een speciale editie van deze super mooie stoel uit in massief eiken met een prachtig olijfgroen tuigleren zitting en rug. Deze stoel is in 1958 ontworpen door Borge Mogensen.
In het archief van Mogensen vond Fredericia deze elegante en subtiele kleur. In die tijd een zeer geliefde kleur. Deze speciale editie is alleen verkrijgbaar in de periode van 19 september tot en met 31 december 2018. (Natuurlijk zijn er ook andere uitvoeringen leverbaar van de Spanish chair.)

Naast de Spanish Chair kunt u ook de prachtige schommelstoel J16 van Hans J. Wegener uit 1944 (!) van Fredericia bewonderen bij ons in de winkel.

grut2a

Grut 2 Stien

Slowwood komt met een nieuw model; een prachtige pure en organische kei-vorm (Stien = Fries voor steen)
Weer eens iets anders dan een rechthoekige, ovale of ronde tafel. Deze vorm voegt zich gemakkelijk & organisch in de ruimte. In onze winkel staat de Grut 2 Stien in essenhout.

wall

Material love

Wij bij Jan de Jong houden van mooie materialen. Vaak zijn de stalen achter de schermen maar wij wilden ons gereedschap juist een mooie plek geven, vandaar onze "sample wall". Een goed interieurontwerp valt of staat bij mooie en bijzondere materialen en de juiste combinaties. Vooral tegels hebben ons hart gestolen. We zijn dealer van Mosaic factory, Winckelmans en andere.

f-b12

Happy colors, now in store

De verrassende, authentieke en volle kleuren van Farrow & Ball zijn nu te koop bij ons in de winkel! We zijn altijd al heel enthousiast geweest over deze prachtige collectie en zijn dus ook heel erg blij dat we deze verf nu zelf kunnen verkopen. De verfproducten van Farrow & Ball zijn 100% watergedragen en daardoor geurarm, milieuvriendelijk en veilig voor gebruik in ieder vertrek van uw woning. Kom gauw langs om u te laten inspireren.

jan-9

Welkom om het werk van Jan de Bruin te bekijken (en te kopen).

We hebben onze 1ste etage verbouwd en opnieuw ingericht. Klap op de vuurpijl; een expositie van het werk van Jan de Bruin. In mijn ogen verrassend, poetisch, grafisch en sprankelend werk. Bijzonder hoe goed het past bij onze sfeer. Er zijn tekeningen en schilderijen in gemengde techniek en waarlijk hele mooie boeken met tekeningen/schetsen/overdenkingen.

Onderstaande tekst vinden we veelzeggend over het werk van Jan. Alles begint bij het tekenen. Het is de meest directe vorm van kunst. Hoofd en hand zijn niet gescheiden. Tekenen is vertrouwen. Vanuit de grootste vrijheid, zoals een vogel vliegt, zoek je je tijdelijke grenzen. Intuïtief, vooral niet sturen. Het enige wat je zeker weet is dat niets zeker is. Je kunt van stijl wisselen alsof het kledingstukken zijn.
http://www.jandebruin.net/weblog.html

montis2

Super zitcomfort uit Nederland!

Met veel plezier hebben we weer een aantal mooie items van Montis een plaats in onze winkel gegeven.
Het Nederlandse merk Montis behoeft nauwelijks introductie. Deze keer hebben we gekozen voor een nieuwe bank Daley, deze bank is heerlijk comfortabel en in vele opstellingen mogelijk. Samen met fauteuil Enzo een mooi geheel. En "last but absoluut not least” de good old “Charly”. Maar dan nu in een fluwelen stof en een zwart frame waardoor deze klassieker weer een heel eigentijds uiterlijk heeft.

tonone-5

Bold & Hollands

De lampen van Tonone worden in Nederland met veel liefde en aandacht voor detail gemaakt. Het uitgangspunt voor de Tonone Bolt-serie is een fascinatie voor mechanische constructies. Een duidelijk kenmerk van de Bolt-serie is de vleugelmoer. Een ambachtelijke schroefsleutel waarmee het scharniermechanisme van de lampen gesteld en versteld kan worden.

tradition-8

Bijzonder design

“Craft meets art. Function meets form. Material meets potential.” Dit is de visie van het Noorse merk &Tradition. Noorse tradities worden vertaald in moderne en tijdloze ontwerpen. Een heel prachtig voorbeeld is de “Mayor Sofa van Arne Jacobsen uit 1939. Nog steeds een prachtige bank, door de vormgeving maar ook op door de manier waarop het is gemaakt.

verpan-1

Alweer een klassieker!

Verner Panton wordt gezien als een van Denemarkens invloedrijkste 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers. Panton (1926-1998) studeerde aan de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten in Kopenhagen voordat hij aan de slag ging bij de architectenpraktijk van Arne Jacobsen. In 1955 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op. Het merk Verpan heeft veel licenties van de ontwerpen van Verner Panton.
Panton was van mening dat we wel wat meer mogen durven en dat perfect design een combinatie is van kleur, vorm en materiaal. En dat het goed is om te zoeken naar ontwerpen met een intrinsieke waarde van zichzelf, eigen en tijdloos. Daar kunnen wij ons wel in vinden.
We hebben in de winkel de sprookjesachtig mooie lamp “Fun” met schelpenslingers en de elegante tijdloze stoel “serie 430” met een stoffering in nachtblauw fluweel...